Zunobri trekt aan kortste eind en verliest twee punten

In een redelijk gevuld Quick Silver S. nam Zunobri, gesponsord door Veenstra-Stroeve/v.d. Leest, het op tegen WIK’34 uit Damwoude. Daar waar het op het veld met grootste cijfers verloor van de ploeg uit Damwoude kon Zunobri vandaag nog lang aanhaken en wist zelfs een voorsprong te creëren in de eerste helft. Uiteindelijk sloegen de spelers van WIK in de slotfase toe en brachten het gat op twee verschil, 16-18.

 

Zunobri begon net als vorige week met de van ROG overgekomen Henk van Nieuwenhuizen in de basis naast Hans Luining. Coach Woltinge was vandaag verhinderd in verband met zaken voor de beste Sint die weer aankwam in ons land. Jantine Ribeiro verving uitstekend zijn plaats en motiveerde de ploeg dan ook om scherp te beginnen aan de wedstrijd. WIK opende al gauw de wedstrijd door van afstand raak te gooien. Simone Veenstra kwam met een antwoord waardoor het al snel weer gelijk stond op 1-1. Net als op het veld liet WIK zien over goede schutters te bezitten en scoorde twee maal oprij waardoor meteen een voorsprong werd gepakt door de uitploeg. Het vak van aanvoerder Pera draaide goede aanvallen wat resulteerde in twee goals van afstand van Esther Hamming en Tjeerd de Jong. Alie Pera speelde zichzelf mooi vrij wat de stand na wederom een goals van Tjeerd de Jong bracht op een kleine voorsprong voor de Zuidhorners, 5-4. Een mooi balletje op Manon Brander resulteerde is een goal die gevolg werd door een afstandstreffer van nieuweling Henk Nieuwenhuizen. Een 7-5 voorsprong stond inmiddels op het scorebord  voor de door Veenstra-Stroeve/v.d. Leest formatie. Door scores van Fred en Alie Pera werd de voorsprong in stand gehouden, 9-6. WIK toonde veerkracht en liet zien dat het bovenin mee wil draaien in de poel, vier scores op rij bracht hen voor het eerst weer op voorsprong. Met nog een paar minuten te spelen floot scheidsrechter Klooster voor een iets wat geforceerde strafworp van Manon Brander op aangeven van Hans Luining. Henk Nieuwenhuizen benutte het kansje meteen en bracht hiermee de ruststand op een 10-10 gelijke stand. Een gelijk opgaande strijd die nog niet gestreden was. Coach Ribeiro gaf aan om als team te blijven spelen en de juiste keuzes te maken in het vak. Na rust ging het spel verder zoals het geëindigd was in de eerste helft. Tot 12-12 was het stuivertje wisselen voor een kleine voorsprong voor beide teams. WIK wist de scoren uit te breiden naar een 13-15 stand en sloeg hiermee een klein gaatje. Zunobri liet zien zich nog niet verloren te geven en vocht als team zich terug naar een 14-15 stand. Coach Ribeiro greep in en probeerde met junioren Stefan Steenbergen en Loes Henstra het tij te keren. Helaas mocht het niet baten en draaide de aanval moeizaam. Willy de Jong werd ingebracht voor Simone Veenstra om zo diezelfde Veenstra naar het aanvallende vak te brengen om haar aanvallende krachten te laten zien. Een zoekende aanval wist Simone Veenstra af te ronden op snelheid met een doorloopbal waardoor de stand op 15-17 werd gebracht. Esther Hamming beloonde haar goede spel van vandaag met een goal van verre afstand wat het gat in de slot minuten op slecht één verschil bracht, 16-17. In de laatste minuten wist WIK via afstand de eindstand op 16-18 te brengen waarmee Zunobri, moe gestreden, in eigen huis verloor. Er kan worden teruggekeken op een fanatieke, spannende wedstrijd waarin Zunobri als team heeft gevochten tot de laatste minuten.

 

Volgende week staat voor de Zuidhorners wederom een thuiswedstrijd op het programma tegen de nummer twee van het moment, NQL uit Rinsumageest. U bent allen van harte welkom om 15:15 uur in de Quick Silver S.

 

Doelpunten: Henk Nieuwenhuizen 4, Simone Veenstra 3, Tjeerd de Jong 3, Esther Hamming 2, Alie Pera 2, Manon Brander 1, Fred Pera 1